Wieżyczki z ciasteczek maślanych
Komentarze: 3
Wystarczy 10 minut, aby wyczarować deser, którego nie powstydziłaby się nawet elegancka restauracja!
Wieżyczki z ciasteczek maślanych
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
1. Pomarańczę dokładnie umyj, sparz. Ususz i zetrzyj z niej skórkę. 2. Czekoladę połam na małe kawałki, przełóż do szklanej miseczki. Ustaw na garnku z lekko gotującą się wodą. Rozpuść, cały czas mieszając, i lekko przestudź.
3. Serek waniliowy wymieszaj z czekoladą oraz ze skórką z pomarańczy.
4. Masę odstaw na 5 min do lodówki. Gotową przekładaj ciasteczka, tworząc wieżyczki. Udekoruj kawałkami pomarańczy.
Sałatka owocowa z lodami
SKŁADNIKI:
500 g truskawek ananas (świeży lub z puszki) 100 g płynnego miodu otarta skórka z cytryny 250 g lodów waniliowych
PRZYGOTOWANIE:
1. Ananas obierz, opłucz i pokrój na duże kawałki. Truskawki opłucz, pokrój na ćwiartki.
2. Owoce wymieszaj z miodem i ze skórką z cytryny. Przełóż do 4 miseczek i obłóż kulkami lodów.
Dodaj komentarz